Плевен, ул. "Данаил Попов" 10
Тел./факс: 064/ 807 880
Тел.: 064/ 807 890
GSM: 0878 690 051
GSM: 0899 165 213
E-mail: vesi_travel@abv.bg
 
Истанбул – Одрин от Плевен и Ловеч

Истанбул – Одрин от Плевен и Ловеч

 

Дата: 17.05.2018

Престой: 4 дни/2 нощувки

Цена: 189 лв

 

 

 

Програма:

 

1 ден 

Отпътуване от Плевен в 20.00ч, от Ловеч в 20:30. за Турция. Нощен преход.

 

2 ден.

Пристигане сутринта в Истанбул. ПОДАРЪК! Обзорна автобусна обиколка на Истанбул „Два континента” – преминаване покрай двореца „Топ Капъ”, базиликата „Св.София”, Египетския пазар, кулата „Галата”, двореца „Долмабахче”, над залива „Златния рог” и по висящия мост над Босфора навлизане в азиатската част – фото-пауза, откъдето се открива красива гледка към европейската част на Истанбул и Босфора. Минаване покрай българската църква “Св. Стефан” /издигната през 1896 г., тя е изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени след това с кораб до тук/ (от 06.09.11 г. в реставрация) и пешеходен тур с посещение на: площада Хиподром с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона/ и Синята джамия. Настаняване в хотел кат.3*. Свободно време с възможност за индивидуално посещение на "Капалъ Чарши", Египетския пазар или водохранилището „Йеребатан“. Нощувка.

 

3 ден.

Закуска. Свободно време или програма по желание: посещение с екскурзовод на новия султански дворец „Долмабахче сарай“ на Босфора. „Долмабахче“ означава „запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което било затрупано, за да се построи прекрасният дворец. След няколкото пожара султан Абдулмеджит І, който намирал стария дворец Топкапъ за старомоден, издигнал там днешния „Долмабахче“ в турско–ренесансов стил. Възползвайте се от вашия престой в Истанбул, за да видите официална резиденция на султаните до 1876 г. След обявяването на Турция за република, Мустафа Кемал Ататюрк го използва при посещенията си в Истанбул. Той умира там на 10.11.1938 г. след дълго боледуване. /Цена на тура: 25 евро с включена входна такса за двореца, трансфер и екскурзоводско обслужване/.

    Следобяд: Свободно време или мероприятие срещу доплащане:

     Разходка с корабче по Босфора – продължава около 1,5 часа като през това време екскурзовод на български език разказва подробно за обектите по европейския и азиатския бряг: кварталите на различните общности, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, диско-клуб Рейна, единствения изкуствен остров в Босфора, двореца Бейлярбей, къщата на Инджи от сериала „Перла”, Девическата кула, за която ще чуете и интересни легенди, кулата Галата и други интересни места /Цена на тура: 15 евро/. Прибиране в хотела. Вечерта по желание: Панорамна обиколка на нощен Истанбул – турът стартира от квартал Лалели – търговската част на Европейския Истанбул, където са разположени и хотелите, преминава се покрай Сулукуле и Крепостните стени на града. Обиколката продължава към хълма Еюп. До историческото кафене Пиер Лоти на върха на хълма се изкачва с автобуса като има малък пешеходен участък или със закрит кабинков лифт. От това мястото на върха се открива зашеметяваща панорама към нощния град, разкрит като на длан от най-високата точка в Истанбул. Възможност за кафе пауза и снимки на историческото кафене /Цена на тура: 12 евро с включени билети за лифта до кафене „Пиер Лоти“/. Нощувка.

4  ден

Закуска. Посещение на най – големият Мол Форум в Истанбул, където се намира и един уникален аквариум Тюркуазоо с възможност за посещение по желание.
Отпътуване за България и попътно посещение на Одрин. Кратка туристическа програма в центъра на града: джамията "Селимие" - символа на Одрин, построена през 1575 г. по проект на българският еничар Мимар Синан , джамията с трите минарета, Часовниковата кула, Бедестена. Свободно време за пазар и разходка в центъра на града, където са покритите базари. Прибиране в Ловеч и Плевен късно вечерта.

 

 

 

Цената включва:

•          транспорт с лицензиран автобус;

•          2 нощувки със закуски в хотел кат 3* в Истанбул;

•          екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

•          обиколка на Истанбул с екскурзовод на български език;

•          туристическа програма в Одрин;

•          медицинска застраховка.

 

Цената не включва:

•          вечеря в традиционно заведение с включена програма – 30 евро

•          Посещение на новия султански дворец "Долмабахче" с местен екскурзовод 25 евро с включена входна такса (при минимум 15 туристи)

•          разходка с корабче по Босфора – 15 евро;

•          екскурзия „Нощен Истанбул“ – 12 евро

•           входни такси на парк „Миниатюрк“ (15 TPL или 3 евро), аквариума във Форум Истанбул (54 TRL или 11 евро), „Св.София” (40 TRL или 8 евро), двореца „Топ Капъ” (40 TRL или 8 евро)

•          доплащане за единична стая - 60 лв

189 лв

 
 
Име и фамилия:*
E-mail:*
Телефон:*
Интересувам се от:

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАЩИТЕ
Възрастни:
Студенти:
Младежи до 25 год:
Деца:
Бебета:
Пенсионер:
Настаняване:

   
ПРЕДПОЧИТАНИ ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
Дата 1: *
Дата 2:
Дата 3:
   
Въпрос или изисквания:
Запознат съм и съм съгласен с "Политика за защита на личните данни" *
Защитен код: *
captcha  
  попълнете цифрите
 
Полетета в Болд и със звезда * са задължителни
 
2018, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
Истанбул – Одрин от Плевен и Ловеч