Плевен, ул. "Данаил Попов" 10
Тел./факс: 064/ 807 880
Тел.: 064/ 807 890
GSM: 0878 690 051
GSM: 0899 165 213
E-mail: vesi_travel@abv.bg
 
Кападокия - Анкара - Истанбул

Кападокия - Анкара - Истанбул
Престой: 7 дни
Цена: от 485 лв
Програма:


ПЪРВИ ДЕН - 07.00 ч. отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06.30 ч. 09.00 ч. - спирка в Пловдив пред хотел “Тримонциум”, 10.30 ч – спирка в Хасково – автогарата (за клиентите, които биха желали да се качат оттам). Отпътуване по маршрут Хасково - Одрин – Истанбул. Следобед – пристигане в Истанбул. Настаняване. Възможност за разходка с корабче по Босфора (с доплащане на място около 20 евро). Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Рано сутринта – отпътуване за Кападокия. По пътя фотопауза на соленото езеро Туз, второто по големина в Турция. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване към градчето Учхисар. По пътя - кратка фотопауза в Долината на гълъбите, наречена така заради многобройните гълъбарници, издълбани в скалите от местните жители. Посещение на природната крепост Учхисар -  висока скала, наподобяваща замък, сякаш роден от въображението на някакъв незнаен архитект сюрреалист, която е символ на областта Кападокия и от която се открива красива панорамна гледка. В скалата, на около 25 етажа, са издълбани манастири, църкви и жилища, които й придават вид на огромен кошер. Разглеждане на музея под открито небе в Гьореме, обявен за национален парк, известен със скалните си църкви. Фотопауза в долината Пашабаа – „лозето на пашата”. Разглеждане на Аванос – очарователно градче, разположено на двата бряга на р. Казълърмак, известно с грънчарството и производството на вино и Червената долина на Деврент с причудливите вулканични образувания. Свободно време в град Юргюп, известен с производството на килими, керамика, бижутерски и кожени изделия и с Фестивала на виното, който се провежда всяка година през лятото. Връщане в хотела. Вечеря. Възможност за посещение на заведение с национална фолклорна програма и дервишки танци (с доплащане на място около 25 евро на човек). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Рано сутринта - възможност за организиране на полет с балон над цялата област Кападокия (с доплащане на място около 110 евро). Закуска. Посещение на подземния град Каймаклъ (издълбан в скалите през V в. пр. н. е, на 9 етажа и с дълбочина 75 м.). Първите християни са населили пещерите в района още в зората на християнството. По време на жестоките гонения на християните издяланите в земята подземни "градове" са служели за укритие и постоянно жилище на последователите на Христовото учение. Отпътуване към Долината Ъхлара. Разходка из долината и разглеждане на скалните църкви. В ранния следобед - отпътуване за Анкара. Вечерта - настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Анкара - посещение на Цитаделата на Анкара, откъдето се открива панорамна гледка към града, Музея на анатолийските цивилизации, Мавзолея на Кемал Ататюрк. Отпътуване за Истанбул. Вечерта – пристигане в Истанбул. Настаняване в хотел. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Пешеходна обиколка на града с местен екскурзовод на български език: Синята джамия (отвън), пл. „Хиподрума”, църквата „Св. София” (отвън), двореца „Топ Капъ” (отвън). Свободно време за шопинг или за самостоятелно посещние на двореца Топ Капъ, цистерната Йеребатан, църквата „Св. София”, двореца Долмабахче. В късния следобед - отпътуване за по маршрут Хасково – Пловдив - София. Нощен преход.

СЕДМИ ДЕН - Рано сутринта – пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”.

от 485 лв

ДАТИ И ЦЕНИ:

01.05.2018 - 07.05.2018 485 лв. РАННО ЗАПИСВАНЕ

20.05.2018 - 26.05.2018 485 лв. РАННО ЗАПИСВАНЕ

18.09.2018 - 24.09.2018 485 лв. РАННО ЗАПИСВАНЕ

 

*** Цените са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и е валидна до 2 месеца преди датата на отпътуване
 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

  • ТРАНСПОРТ С ЛУКСОЗЕН АВТОБУС;
  • СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ, КАТО НОЩУВКИТЕ В КАПАДОКИЯ ВКЛЮЧВАТ ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ;
  • ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
  • ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 

  • ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ;
  • БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
  • ПОЛЕТ С БАЛОН НАД ОБЛАСТТА КАПАДОКИЯ;
  • ПОСЕЩЕНИЕ НА ЗАВЕДЕНИЕ С НАЦИОНАЛНА ФОЛКЛОРНА ПРОГРАМА И ДЕРВИШКИ ТАНЦИ;
  • РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ ПО БОСФОРА;
  • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН).


Име и фамилия:*
E-mail:*
Телефон:*
Интересувам се от:

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАЩИТЕ
Възрастни:
Студенти:
Младежи до 25 год:
Деца:
Бебета:
Пенсионер:
Настаняване:

   
ПРЕДПОЧИТАНИ ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
Дата 1: *
Дата 2:
Дата 3:
   
Въпрос или изисквания:
Запознат съм и съм съгласен с "Политика за защита на личните данни" *
Защитен код: *
captcha  
  попълнете цифрите
 
Полетета в Болд и със звезда * са задължителни
 
2019, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
Кападокия - Анкара - Истанбул