Плевен, ул. "Данаил Попов" 10
Тел./факс: 064/ 807 880
Тел.: 064/ 807 890
GSM: 0878 690 051
GSM: 0899 165 213
E-mail: vesi_travel@abv.bg
 
Китай, Хонконг и Макао - с водач от България!

Китай, Хонконг и Макао - с водач от България!Дата: 28.10.2018
Престой: 10 дни 
Цена: от 1985 евро


Програма:

1 ден

Отпътуване в 13:25ч. от Терминал 2 на летище София за Пекин през Доха. Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България. Кацане в 18:05ч. в Доха.

 

2 ден

В 02:10ч. излитане от Доха за Пекин. Пристигане в Пекин в 14:55ч.

Посрещане от представител на място. Пекин е известен с името Бейджин, което в превод означава „Северната столица“. Днес той е един от най-големите по площ и население градове в света. Трансфер до хотела. Настаняване  хотел „Beijing Phoenix Suyuan Hotel” **** (или подобен). Вечеря в традиционен китайски ресторант. Нощувка.

 

3 ден

Закуска. Туристическа програма в Пекин: площад „Тиенанмън“ – най-големият в света, чието име означава „вратата на небесното спокойствие”; дворцовият комплекс „Забраненият град“ – седалище на имперската власт по време на династиите Мин и Цин. Дворцовият комплекс е разделен на две части – Външен двор, където се намират церемониалните зали, и Вътрешен двор – официалната резиденция на императора и императрицата. Вътрешният двор е проектиран по една от основните концепции на древната китайска философия „Ян и Ин“ – двете противоположни сили, които се допълват взаимно и преливат една в друга. В Двореца на небесната чистота, олицетворяващ Ян, се помещават покоите на императора, а в Двореца на земното спокойствие, олицетворяващ Ин, е резиденцията на императрицата. Между тях се намира Залата на единството, символизираща единството на императорската двойка. Посещение на Храма на небето – даоистки комплекс от храмови сгради, разположени в южната част на Централен Пекин, част от световното културно наследство от 1998 година. Състои се от 3 основни групи постройки, изградени според строгите философски изисквания – Залата за молитви за добра реколта, Императорският небесен свод, Кръглият олтар. Програмата продължава към Летния дворец – един от най-ярките примери за китайското архитектурно наследство. Вечеря. Нощувка.

 

4 ден

Закуска. Отпътуване за Дзюйонгуан – един от двата най-важни прохода през Великата китайска стена към Пекин и вътрешността на Китай. Стената е символ на китайската цивилизация. Тя се разпростира из цял Северен Китай от границата с Корея до пустинята Гоби и се оприличава често на дълъг дракон (6500 км.). Името на Чанчън в превод на български означава „дълга защитна стена“. Обяд в местен китайски ресторант. Участие в чайна церемония – подготовка и поднасяне на местни видове чай. Отпътуване за Сиан в 17:37 ч. с високоскоростен влак. Пристигане в Сиан в 22:52 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

 

5 ден

Закуска. Сиан е една от четирите велики древни столици на Китай. От него преди 23 века започва възходът на съвременната държава. Посещение на Музея на теракотената армия, състояща се от 6000 глинени фигури, символизиращи армията на император Цин Шъ Хуан, изработена през 240 г. пр. н. е. Свободно време по Мюсюлманската улица и Градския площад с камбанената кула, чиято камбана със своите 6 500 кг. е една от най-големите в Китай. Вечеря в традиционен китайски ресторант. По желание посещение на музикално и танцово шоу, разкриващо историята на династия Тан. Нощувка.

 

6 ден

Закуска. Посещение на манастира, където се намира Пагодата на голямата дива гъска – един от символите на Сиан и свещено място за будистите. Програмата продължава с изкачване на пагодата, разходка покрай древните градски стени и посещение на Музея за изкуството на династия Тан. Въпреки че музеят е построен между 1983 и 2001 год., външният му вид напомня архитектурния стил на династия Тан. Следобед отпътуване за Шанхай с високоскоростен влак. Пристигане в Шанхай. Трансфер до хотела. Настаняване. Обяд в традиционен китайски ресторант. Нощувка.

 

7 ден

Закуска. Туристическа програма в Шанхай: Храмът на нефритения Буда, построен за вечен дом на две нефритени статуи на Буда, донесени от Бирма; посещение на градината „Юйюан“ (Градината на радостта), считана за една от най-изящните градини, типичен представител на класическото китайско парково изкуство; Старият град от 10 в. (Chinatown), обграден с високи стени, съхранил автентичните си улици, къщи и храмове. Свободно време с възможност за изкачване до наблюдателната площадка на Shanghai Tower и разходка по крайбрежния булевард „Бунд“ и улицата „Нaнджинг“. По желание вечерна атракция – круиз по река Хуанпу с великолепна вечерна панорама към модерния бизнес район. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Нощувка.

 

 

8 ден

Закуска (или сух пакет). Трансфер до летището за полет до Хонконг. Кацане на летището в Хонконг. Посрещане от представител на място. Панорамна обиколка: връх Виктория – основната забележителност на града, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към Хонконг; селището Абърдийн (Аплейчау), известно с плаващите къщи и множество рибни ресторанти, заемащи голяма част от неговото пристанище. Разходка с традиционно корабче в Абърдийн. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Трансфер до хотел. Настаняване. Нощувка.

 

9 ден

Закуска. Екскурзия до Макао – един от най-богатите градове в света (около 6 часа). Историческият център на Макао включва около двадесет и пет исторически паметници и обществени площади, които официално са вписани в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 2005 г. Програмата включва руините на църквата „Свети Павел“, площад „Леал Сенадо“ казиното Венеция - едно от най-големите в света. Голяма част от сградите на площада са защитени паметници на културата. Продължаваме към старите градски стени, които в миналото са били част от военната отбранителна мрежа в Макао и храма „A-мa“ – най-старият в Макао. Посещението му предлага невероятни гледки и неизменна тишина и мир. Трансфер до летището.

В 19:10ч. отпътуване за България през Доха. Кацане в Доха в 22.40 ч.

 

10 ден

07:05 ч. отпътуване за София. 12:05ч. кацане на летище София (Терминал 2).


* Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на Веси Травел!
1985 евро

Дата / Цена
28.10.2018 - 1985 евро


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетни билети София - Пекин и Хонконг - София на авиокомпания "Turkish Airlines" (за 27.04 и октомври ) с включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг, ръчен багаж до 8 кг
 • Самолетни билети София - Пекин и Хонконг - София на авиокомпания "Qatar airways" (за 26.04 ) с включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг, ръчен багаж до 8 кг
 • Самолетни билети в икономична класа Шанхай - Хонконг с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг, ръчен багаж до 5 кг
 • Билет за високоскоростен влак в икономична класа от Пекин до Сиан и от Сиан до Шанхай
 • Описаните в програмата трансфери
 • Транспорт с автобус по маршрута
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Beijing Phoenix Suyuan Hotel" **** (или подобен) в Пекин
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Xian Quest Hotel" **** (или подобен) в Сиан
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Shanghai Yun’s Paradise Hotel" **** (или подобен) в Шанхай
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Hong Kong Regal Oriental Hotel" **** (или подобен) в Хонконг
 • 7 вечери в традиционни китайски ресторанти
 • Описаната туристическа програма в Пекин, Сиан, Шанхай, Хонконг
 • Еднодневна екскурзия до Макао
 • Посещение на Великата китайска стена
 • Панорамна обиколка на остров Хонконг
 • Разходка с традиционно корабче в Абърдийн, Хонконг
 • Входни такси за всички обекти, включени в програмата
 • Местни екскурзоводи по целия маршрут
 • Водач-преводач от България
 • Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Виза за Китай
 • Бакшиши: 3 - 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място)
 • Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание
 • Градски транспорт
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Виза за Китай (заплаща се с депозита)

 

$80

Музикално и танцово шоу представящо династия Тан в Сиан (при минимум 15 записани туристи)

 

€30

 

Изкачване на наблюдателната площадка на Shanghai Tower (при минимум 15 записани туристи)

 

€45

Вечерен круиз по река Хуанпу (при минимум 15 записани туристи)

 

€25

 


 
Име и фамилия:*
E-mail:*
Телефон:*
Интересувам се от:

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАЩИТЕ
Възрастни:
Студенти:
Младежи до 25 год:
Деца:
Бебета:
Пенсионер:
Настаняване:

   
ПРЕДПОЧИТАНИ ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
Дата 1: *
Дата 2:
Дата 3:
   
Въпрос или изисквания:
Запознат съм и съм съгласен с "Политика за защита на личните данни" *
Защитен код: *
captcha  
  попълнете цифрите
 
Полетета в Болд и със звезда * са задължителни
 
2019, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
Китай, Хонконг и Макао - с водач от България!