Плевен, ул. "Данаил Попов" 10
Тел./факс: 064/ 807 880
Тел.: 064/ 807 890
GSM: 0878 690 051
GSM: 0899 165 213
E-mail: vesi_travel@abv.bg
 
Москва и Белите нощи в Санкт Петербург

Москва и Белите нощи в Санкт ПетербургДата: 30.06.2017
Престой: 8 дни / 7 нощувкиПрограма:

ДЕН 1 (30.06.2017) петък

Отпътуване от София Терминал 2 в 12.30 ч. с директен полет по маршрут София – Москва с AK Аерофлот. Пристигане в Москва на летище Шереметево в 15.35 ч.

Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време.

Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 2 (01.07.2017) събота

Закуска.

Москва освен столица на Руската федерация е и град на силно изразените контрасти – на едно място „съжителстват“ архитектурни шедьоври от миналото и ултрамодерни монолитни сгради.

Осветени вечер, над 40-те моста над реките, преминаващи през Москва, придават особена романтика и атмосфера. Въпреки бурните исторически събития през годините, Москва е съхранила облика си на стар град с неподправена култура и изкуство, наследени от Средновековна Русия.

Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български.

Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали с екскурзовод на български.

Със своите 19 кули, Кремъл е едно от най-известните и посещавани места в Москва. Построен през 1156г. по заповед на Юри Дългоръки, той е представлявал дървена крепост. Днешният си облик приема при реконструкция под ръководството на италиански архитекти, след като Православната църква премества седалището си в Москва.

Посещение на катедралния площад, обграден от катедралата „Успенски събор“, катедралата „Благовещение“, катедралата „Архангел Михаил“ и катедралата „Дванадесетте апостоли“ – с позлатени куполи и зидове от бял камък. Камбанарията „Иван Велики“ също ще привлече погледите Ви – до началото на 20-ти век това е най-високата сграда в Москва (81 м.) От там идва и един стар руски израз – висок колкото Иван Велики.

Обиколката включва също така: Червения площад, Храма Св. Василий Блажени (отвън), Кремъл, Мемориала на победата на Поклонния хълм, Белият дом - Руското Народно събрание (отвън), възстановения храм на Христос Спасител (отвън), Ленинският хълм, разходка по живописната пешеходна улица „Арбат“, разположена в центъра на Москва и една от най-старите запазени улици.

Свободно време.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 3 (02.07.2017) неделя

Закуска.

Екскурзия до Сергиев Посад с екскурзовод на български.

Сергиев Посад се намира на около 70 км. от Москва и е духовен център и едно от най-примамливите места за посещение, част от т.нар. „Златен пръстен на Русия“, включен в списъка на Световното културно наследство на UNESCO. За ценителите на изкуството, тук можете да видите някои от най-великолепните образци на руската архитектура от XIV – XV век. Посещение наСвето-Троицката Сергиева лавра“ – емблемата на града, запазил в себе си икони, изрисувани от Андрей Рубльов и Даниел Чорни. На гръцкилавраозначава манастир. От векове манастирът е важен религиозен и културен център на руската държава. Цялата история на Сергиев Посад е неразривно свързано с манастира: тук са се случили едни от най-важните събития, свързани със съдбата на руската държава. В Троице-Сергиева лавра са се подписвали важни договори, идвали са на поклонение и велики князе. Тук също така са били кръстени и наследници на престола, като Василий III и Иван IV Грозни. Връщане в Москва.

Разходка по красивите станции на московското метро.

По време на тура ще се имате възможност да се насладите на богато декорираните станции на Московското метро – четвъртото най-натоварено в света. Няма как да Ви убегне визията на всяка станция от тура, която може да се мери по архитектурна стойност с едни от най-известните европейски дворци.  

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 4 (03.07.2017) понеделник

Закуска. Напускане на хотела.

Трансфер до Централна жп гара. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влакСапсан“. Продължителност на пътуванетооколо 4 часа.

Пристигане около обед в Санкт Петербург.

 

Санкт Петербург е бляскавата стара столица на Русия, наричан още Царският град иВенеция на Севера“. Градът е осеян с красивите мостове над река Нева, преминаваща през спираща дъха архитектура. От всяка сграда се усеща историческото и бурно минало, въплатено в имперският блясък. Основан от Петър Велики, за да бъдепрозорецът към Европа, Санкт Петербург съчетава уникалното руско културно наследство и европейски облик.

 

Панорамна обиколка с екскурзовод на български.

По време на обиколката ще имате възможността да се насладите на едни от най-известните архитектурни шедьоври, заемащи достойно място от световното културно наследство.

Ще чуете изключително интересни истории за архитектурните и исторически забележителности на града. Обиколката започва с разходка по Невски проспект, една от най-скъпите улици в Русия и подобие на Шанз-Елизе в Париж. По протежението му се намират едни от най-впечатлявашите сгради на

2580 лв

 
 
Име и фамилия:*
E-mail:*
Телефон:*
Интересувам се от:

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАЩИТЕ
Възрастни:
Студенти:
Младежи до 25 год:
Деца:
Бебета:
Пенсионер:
Настаняване:

   
ПРЕДПОЧИТАНИ ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
Дата 1: *
Дата 2:
Дата 3:
   
Въпрос или изисквания:
Запознат съм и съм съгласен с "Политика за защита на личните данни" *
Защитен код: *
captcha  
  попълнете цифрите
 
Полетета в Болд и със звезда * са задължителни
 
2019, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
Москва и Белите нощи в Санкт Петербург