Плевен, ул. "Данаил Попов" 10
Тел./факс: 064/ 807 880
Тел.: 064/ 807 890
GSM: 0878 690 051
GSM: 0899 165 213
E-mail: vesi_travel@abv.bg
 
Почивка в Тоскана 55+ и приятели на пълен пансион 2018

Почивка в Тоскана 55+ и приятели на пълен пансионПрестой: 9 дни / 6 нощи
Цена: от 679 лв


Програма:

ПЪРВИ ДЕН - 21.00 ч – отпътуване от София –от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 20.30 ч. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН
- Следобед - пристигане в Монтекатини Терме. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Вечеря. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Сиена и Сан Джиминяно – доплащане 30 лв за възрастни и 23 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията включва: сутринта - разглеждане на Сиена – червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато – разглеждане на „Пиаца дел Кампо” – централният площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно е сцена – легендарното „палио”, Палацо Публико, катедралата. Следобед – разглеждане на Сан Джиминяно – кацнал на върха на един хълм в долината на р. Елза, сред лозя и маслинови горички, градът е запазил средновековния си облик и украсява тосканския пейзаж със своите крепостни стени и с легендарните си 14 каменни кули, устремили към небето стройните си силуети – разглеждане на „Пиаца де ла Чистерна”, „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Асунта”. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Вечеря. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до родната къща на Леонардо да Винчи, Пиза и Лука – доплащане 30 лв за възрастни и 23 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията включва: разглеждане на родната къща на Леонардо да Винчи в Анкиано, селцие, разположено на 3 км от Винчи (къщата се намира сред маслинови гори и е окъпана в нежната тосканска светлина - един пейзаж, който със сигурност не се е променил много от 1452 г., когато в нея се ражда геният на Ренесанса и на който малкият Леонардо се е наслаждавал като дете, понастоящем в къщата е уредена дидактическа експозиция, включваща репродукции на рисунки на великия художник, представляваща тоскански пейзажи), разглеждане на Пиза: Двора на чудесата с прочутата наклонена кула; следобед – разглеждане на Лука – очарователен град, съхранил средновековните си църкви, дворци, улички и площади, опасан от крепостни стени, датиращи от XVI – XVII век : разглеждане на стария град, катедралата „Св. Мартин”, църквите „Св. Михаил на форума” и „Св. Фредиан”, овалния площад. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Вечеря. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Флоренция – доплащане 33 лв за възрастни и 29 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията включва: разглеждане с екскурзовод забележителностите на Флоренция: църквата – пантеон Санта Кроче, катедралата „Санта Мария-дел- Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Свободно време с възможност за разглеждане на музеи. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Вечеря. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Болоня – доплащане 24 лв за възрастни и 18 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията включва: разглеждане на Болоня: Фонтана на Нептун, Палацо Комунале, Палацо дел Подеста, базиликата “Сан Петронио”, наклонените кули. Свободно време. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Вечеря. Екскурзия до Волтера – доплащане 24 лв за възрастни и 18 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Волтера е възхитително тосканско градче, кацнало на един хълм, съхраняващо крепостни стени от Средновековието, но и от етруската епоха, от което се открива изключителна гледка към красивата околност. Свободно време. Завръщане в Монтекатини Терме. Прощална вечер с музикална програма. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Свободно време. Възможност за качване с фуникуляр до Монтекатини Алто (билетът за фуникуляра, който струва 7 евро, не е включен в цената и се заплаща на място). Обяд в хотел (тристепенно меню). Отпътуване за България.

ДЕВЕТИ ДЕН – Около обяд – пристигане в България.


 
При тази почивка няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички участници могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.
Забележка: Клиентите, които не желаят да се включват в допълнителните екскурзии, могат да посещават някой от СПА центровете на града, които разполагат с големи минерални басейни, тангентори, вани и пр. Входът за тези СПА центрове е около 13 EUR.
679 лв

ДАТИ И ЦЕНИ:   

18.05.2018 - 26.05.2018 - 679 лв. РАННО ЗАПИСВАНЕ

22.06.2018 - 30.06.2018 - 679 лв. РАННО ЗАПИСВАНЕ

20.07.2018 - 28.07.2018 - 679 лв. РАННО ЗАПИСВАНЕ

17.08.2018 - 25.08.2018 - 679 лв. РАННО ЗАПИСВАНЕ

31.08.2018 - 08.09.2018 - 679 лв. РАННО ЗАПИСВАНЕ

 

05.10.2018 - 13.10.2018 - 679 лв. РАННО ЗАПИСВАНЕ

*** Цените са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и е валидна до 2 месеца преди датата на отпътуване

Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2-ма възрастни  - 599 лв
Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен - 629 лв
Доплащане за индивидуална стая – 145 лв
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 316 лв.


ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2016 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.
 


Цената включва
  • Транспорт с луксозен автобус;
  • 6 нощувки със закуски, обеди (сух пакет) и вечери (вкл.1 чаша вино и минерална вода) в хотел 3 звезди в Монтекатини Терме;
  • Водач – придружител.

Цената не включва
  • Обявените специално, че са с доплащане, екскурзии;
  • Градска такса (city tax) – по 1.5 евро на човек на ден;
  • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)

 Тоскана е най-красивата област на Италия и една от най-посещаваните от туристи области в света, известна с прeкрасните си пейзажи, богатата си култура и не на последно място – с кухнята си и с легендарното вино кианти. Релефът на областта се състои от нежно заоблени хълмчета, покрити с лозя и маслинови гори, сред които са сгушени перлите на областта – прекрасни селца и градчета, редящи се като на кинолента. Градовете на Тоскана – Сиена, Пиза, Лука, Сан Джиминяно и, разбира се, столицата й Флоренция, са люлки на Ренесанса и днес приютяват безценни архитектурни паметници и световноизнвестни музеи.

Монтекатини Терме е най-известният курорт с минерални бани в Италия, където, още по времето на Римската империя, пълководци и императори са идвали да си почиват след тежки битки. В по-нови времена, Монтекатини Терме е било любимо място за почивка на австрийската аристокрация, воглаве със самия император, Франц Йосиф, и с императрица Елизабет (Сиси).

Днес градът разполага със съвременен комплекс от обществени басейни и привлича почиващи от цяла Европа, Америка и Азия. Разположен в сърцето на Тоскана, на около 50 км от Флоренция и от Пиза, на около 120 км от Сиена, той често се ползва, освен като място за отдих и почивка, и като отправна точка за опознаване на прекрасната земя на Медичите, където италианският гений се изявява най-силно и в най-чист вид.

Истинско щастие е човек да има възможност спокойно да се отдаде на опознаването на тази прекрасна провинция, да се полюбува на хармонията на пейзажа, да поскита безцелно по каменните улици на градовете, да види с очите си творбите на Микеланджело, Рафаело, Леонардо да Винчи и на толкова още световноизвестни италиански творци, които чакат зад вратите на музеите, на църквите и на дворците в областта.
Име и фамилия:*
E-mail:*
Телефон:*
Интересувам се от:

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАЩИТЕ
Възрастни:
Студенти:
Младежи до 25 год:
Деца:
Бебета:
Пенсионер:
Настаняване:

   
ПРЕДПОЧИТАНИ ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
Дата 1: *
Дата 2:
Дата 3:
   
Въпрос или изисквания:
Запознат съм и съм съгласен с "Политика за защита на личните данни" *
Защитен код: *
captcha  
  попълнете цифрите
 
Полетета в Болд и със звезда * са задължителни
 
2019, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
Почивка в Тоскана 55+ и приятели на пълен пансион 2018