Плевен, ул. "Данаил Попов" 10
Тел./факс: 064/ 807 880
Тел.: 064/ 807 890
GSM: 0878 690 051
GSM: 0899 165 213
E-mail: vesi_travel@abv.bg
 
Шотландия – Англия

Шотландия АнглияПрестой: 15 дни
Цена: от 1785 лвПрограма:


ПЪРВИ ДЕН - 05:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 08:00ч. – отпътуване от София – Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07:30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб. Вечерта – пристигане в хотела в околностите на Загреб. Настаняване. Нощувка. 

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Отпътуване по маршрут Загреб – Любляна – Залцбург – Мюнхен – Щутгарт – Страсбург. Късно вечерта – пристигане в Страсбург, настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане забележителностите на Страсбург: Катедралата  и квартала “Малка Франция”. Вечерта – отпътуване по маршрут Страсбург – Мец – Реймс – Кале – Лондон – Манчестър. Нощен преход. Ламанша се преминава с ферибот при Кале – Дувър или с влака Евростар под Ламанша Кале - Фолкстоун.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Около обяд – пристигане в хотела в Манчестър или околности.  Свободно време за почивка. Нощувка.   

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Обиколка на Манчестър (известен със своите първокласни футболни отбори и с рок групи като „Смитс” и „Оуейсис”, този индустриален и артистичен център е днес един прагматичен, уютен, но и космополитен град, наричан често „столица на Севера”) – Катедралата, Роял Ексчейндж Тиатър, църквата „Св. Ана”, Кметството, Чайнатаун. Свободно време. Около 16:00 ч – отпътуване за Единбург. Пристигане в хотела в Единбург или околности. Настаняване. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка на Единбург, столицата на Шотландия –

Средновековния квартал – прочутия единбургски замък (отвън), украсяващ града със своята характерна осанка и приютяващ апартаментите на Стюартите, както и Съкровищницата на шотландските крале с най-старите кралски регалии и бижута в Европа, легендарната улица „Роял Майл“, катедралата „Сейнт Джилс”, двореца и парка Холируд (отвън), някогашен дом на Мария Стюарт и настояща официална резиденция на Нейно Величество британската кралица, Парламента (отвън), квартала „Джордж III” с елегантни площади и улици, украсени с прекрасни дворци с неокласически фасади. Следобед – свободно време за разходки, самостоятелно посещение на музеи и пр. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Посещение на църквата Рослин Чепъл, разположена на реката Еск, на десетина километра южно от Единбург. Църквата, датираща от XV век,  е известна със своята изключителна скулптурна украса, която е толкова красива, сложна и богата, че трябва да се види, за да повярва човек, че подобно нещо може да съществува и да е направено от човешка ръка. Тук, сред украсата на църквата, се намират прочутите изображения на кочан царевица и цвят от алое, навеждащи на мисълта, че изглежда Америка е била позната за някои европейци и преди Колумб. Освен това, в символизма на многобройните детайли, украсяващи църквата, някои намират странни съвпадения със символиката на Ордена на тамплиерите и се говори, че този параклис криел тайната на Светия Граал. Следобед - свободно време. Възможност за разглеждане на кралската яхта „Британия“ яхтата е построена през 1953 г. и в продължение на 44 години вярно е служила на кралското семейство, през 1999 г. е закотвена на единбургското пристанище и е превърната в музей, като все още се случва да се ползва за официални приеми. Ще имате възможност да видите интериора на яхтата – каютите на кралицата и на херцога на Единбург, както и прекрасните салони, свързани с живота на цялото кралско семейство и на негови изтъкнати гости. Доплащане 45 лв – включва такса за вход, аудиогайд на 10 езика, сред които руски. Посещението се организира при минимум 25 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка в Единбург или околности.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Сейнт Андрюс. Ще минете по изключително впечатляващия висящ мост Форт Роуд Бридж над устието на реката Форт, дълъг два и половина километра. Сейнт Андрюс е елегантен град на брега на Северно море, обграден от красиви плажове, известен като световната столица на голфа (тук, на престижния Олд Корс, идват да играят знаменитости като Тайгър Уудс и Шон Конъри). Сейнт Андрюс приютява най-стария университет на Шотландия и един от най-старите във Великобритания, където завършиха принц Уилям и Кейт Мидълтън. Пристигане. Разходка из Сейнт Андрюс – „Саут стрийт“, Блакфриарс Чепъл, Холи Тринити Чърч, Сейнт Мерис Колидж, Сейнт Лионардс Чепъл, руините на катедралата, замъка Сейнт Андрюс, „Маркет стрийт“. Продължаване към Абърдийн. По пътя – посещение на замъка Дънотар, живописно разположен на една скала над Северно море. Величествените руини на замъка, кацнали на почти непристъпната скала над морето, посещавани от птиците, а най-вероятно и от призраците на някогашните си обитатели, представляват една наистина впечатляваща гледка и Ви поднасят едно от най-вълнуващите преживявания, които можете да изпитате в Шотландия. Вечерта – пристигане в хотела в или в околностите на Абърдийн. Възможност за разходка из центъра на Абърдийн,  наричан „гранитният град”. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН - Закуска. Посещение на замъка Крейтс – прекрасен дворец от XVI век, впечатляващ пример за традиционната шотландска архитектура, притежаващ и очарователна градина, която ще разкраси вашия ден. Това е идеалното място, за да се запознаете с начина на живот на шотландските благородници от XVI – XVII век. Отпътуване за Инвърнес. Ще пътувате през долината на р. Спей, сърцето на производството на малцово уиски. Ще имате възможост да се възхитите на типичния шотландски пейзаж – тучни зелени ливади, със стада от породисти крави и овце, а на хоризонта – обли зелени хълмове. Посещение на фабрика за уиски с дегустация (цената на посещението на дестилерията, която е около 10 GBP не е включена в цената на екскурзията и се заплаща на място). Продължаване към Инвърнес – очарователно градче, живописно разположено на устието на р. Нес, при вливането на реката в мистериозното езеро Лох Нес. Пристигане. Разходка по кейовете на центъра на града. Настаняване в хотел в или в околностите на Инвърнес. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Продължаване по бреговете на тайнственото езеро Лох Нес, за което, още от VI век до наши дни, съществуват многобройни свидетелства за срещи със странното същество Неси. Възможност за двучасов круиз по езерото с посещение на замъка Урквард, живописно разположен на брега на езерото (доплащане 48 лв – цената включва круиза по езерото и такса за вход в замъка Урквард – провежда се при група от минимум 25 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място). Продължаване към Глазгоу, като ще преминете през Националния парк Кеърнгормс, където ще имате възможност да се възхитите на типичните пейзажи, познати от филмите – гранитният масив на планините Кеъргнормс предлага диви и неочаквани гледки. Пристигане в Глазгоу. Настаняване в хотел в или в околностите на Глазгоу. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН - Закуска. Обиколка на Глазгоу, градът, избран за британска архитектурна столица през 1999 г. Тук ще откриете гения на един от бащите на стила Ар нуво, Чарлс Рени Макинтош, чиито творби се редуват с величествени сгради в неокласически, викториански и готически стил – „Бушанън стрийт“, „Джордж стрийт“, „Джордж скуеър“, Катедралата. 14:00 ч. - отпътуване за Лондон. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотел в или в околностите на Лондон. Нощувка.  

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН - Закуска. Освобождаване на хотела. Панорамна обиколка на Лондон: крепостта Тауър, Тауър бридж,  Лондонското Сити, катедралата „Св. Павел”, Уестминстърското абатство, Парламента, „Даунинг стрийт” 10, Бъкингамския дворец, „Трафалгар скуеър”. Следобед – свободно време. Възможност за разглеждане на Британския музей с екскурзовод на български (с доплащане 25 лв на човек - цената включва двучасова обиколка на музея с екскурзовод на  български). Участието в разглеждането на Британския музей се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 6 участника. Вечерта – отпътуване по маршрут Лондон – Кале – Реймс – Мец – Карлсруе – Мюнхен. Нощен преход. Ламанша се минава при Дувър – Кале с ферибот или при Фолкстоун – Кале по Евротунела под Ламанша.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН - Пристигане в хотела в Мюнхен (околности). Настаняване в хотела. Нощувка.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Мюнхен: “Карлсплац”, Фрауенкирхе, “Мариенплац”. 12:00 ч. – отпътуване за Загреб. Вечерта – пристигане в хотел в Загреб или околности. Нощувка.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН Закуска. Отпътуване за София. Вечерта - пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

 

ДАТИ И ЦЕНИ:

 

16.07.2017 - 30.07.2017: 1785 лв.

 

Цена за деца до 18 г. в стая с 2 ма възр                                   - 1685 лв.

Цена за деца до 18 г. в стая с 1 възр.                                        - 1725 лв.

Доплащане за настаняване в индивидуална стая                    -   730 лв

Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист    -   675 лв.

 

 

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕКСКУРЗИЯТА:

 

Маршрут: София – Белград – Загреб – Любляна – Залцбург – Мюнхен – Страсбург – Мец – Реймс – Кале – Дувър/Фолкстоун – МанчестърЕдинбургАбърдийнИнвърнесГлазгоуЛондон – Дувър/Фолкстоун – Кале – Реймс – Мец – Карсруе – Мюнхен – Залцбург – Любляна – Загреб – Белград – София.

         

Пакетните цени са на човек в двойна или тройна стая и включват транспорт с автобус, настаняване в хотели на база нощувка и закуска, екскурзоводските услуги по описаната програма.

Пакетните цени не включват таксите за вход в музеи, билети за корабчета, слушалки по време на екскурзоводските беседи и пр., както и някои посещения и екскурзии, специално упоменати, че са с доплащане.

Медицинските застраховки за акутни заболявания не са включени в пакетната цена и са с доплащане по 2 лв. на човек на ден, като полицата е с общо покритие 10 000 евро и включен асистанс

При цените за деца и младежи, формулировката дете/ младеж + един или двама възрастни означава дете/ младеж с един или, съответно, двама възрастни в стая.

Автобусите тръгват от София. Безплатен трансфер се организира за пътуващите от Пловдив.

Автобусите, с които се пътува, са “Мeрцедес”, „Сетра”, „Неоплан”, „Бова” „Скания”, „ДАФ”, „МАН” с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.

Местата в автобуса се заемат по реда на записването. За записан се счита клиент, който е платил капаро и е подписал договор. Всеки пътуващ избира своето място сред свободните места в момента на неговото качване в автобуса и заема това място по време на цялата екскурзия.

Туристите могат да носят следния багаж: 1 брой багаж с тегло до 25 кг в багажника на автобуса и до 5 кг ръчен багаж в салона. В автобуса не се пуши и е забранено да се храните.

Почивки по време на пътуването се правят през 3 – 4 часа на удобни места.

Настаняването е в хотели 2 или 3 звезди – стаите са двойни или тройни със собствен санитарен възел и в повечето случаи – телефон и телевизор.

Туристите, пътуващи сами, трябва да доплатят за индивидуална стая, ако желаят да ползват такава. Ако не желаят да доплащат за индивидуална стая, те ще бъдат комбинирани с други пътуващи сами туристи от същия пол в двойна или в тройна стая (в случай че пътуващите сами туристи са четно число, те ще бъдат настанени в двойни стаи, в случай обаче че са нечетно число, се налага да бъдат настанени в тройна стая).

При настаняване в тройна стая, понякога третото легло е допълнително. „Руал Травел” не може да гарантира, че при всички настанявания в тройни стаи, трите легла ще са с еднаква големина.

Понякога в големи градове като Париж, Рим, Лондон, Виена, Прага, Будапеща, Барселона, Мадрид и пр. се налага да се ползва метро за известна част от програмата.

 

 

Забележка: при посещение в Англия и Шотландия, Ви съветваме да си осигурите от България основната сума, която смятате да похарчите, в местна валута – британски и, ако прецените - шотландски паунди. Шотландският паунд (шотландската лира) е самостоятелна парична единица, която по стойност е равна на английския паунд (английската лира), с английски паунди може да се пазарува в Шотландия. 

от 1785 лв

ДАТИ И ЦЕНИ:

 

16.07.2017 - 30.07.2017: 1785 лв.

 

Цена за деца до 18 г. в стая с 2 ма възр                                   - 1685 лв.

Цена за деца до 18 г. в стая с 1 възр.                                        - 1725 лв.

Доплащане за настаняване в индивидуална стая                    -   730 лв

Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист    -   675 лв.

 

 

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕКСКУРЗИЯТА:

 

Маршрут: София – Белград – Загреб – Любляна – Залцбург – Мюнхен – Страсбург – Мец – Реймс – Кале – Дувър/Фолкстоун – МанчестърЕдинбургАбърдийнИнвърнесГлазгоуЛондон – Дувър/Фолкстоун – Кале – Реймс – Мец – Карсруе – Мюнхен – Залцбург – Любляна – Загреб – Белград – София.

         

Пакетните цени са на човек в двойна или тройна стая и включват транспорт с автобус, настаняване в хотели на база нощувка и закуска, екскурзоводските услуги по описаната програма.

Пакетните цени не включват таксите за вход в музеи, билети за корабчета, слушалки по време на екскурзоводските беседи и пр., както и някои посещения и екскурзии, специално упоменати, че са с доплащане.

Медицинските застраховки за акутни заболявания не са включени в пакетната цена и са с доплащане по 2 лв. на човек на ден, като полицата е с общо покритие 10 000 евро и включен асистанс


Нощувките са на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.
Име и фамилия:*
E-mail:*
Телефон:*
Интересувам се от:

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАЩИТЕ
Възрастни:
Студенти:
Младежи до 25 год:
Деца:
Бебета:
Пенсионер:
Настаняване:

   
ПРЕДПОЧИТАНИ ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
Дата 1: *
Дата 2:
Дата 3:
   
Въпрос или изисквания:
Запознат съм и съм съгласен с "Политика за защита на личните данни" *
Защитен код: *
captcha  
  попълнете цифрите
 
Полетета в Болд и със звезда * са задължителни
 
2019, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
Шотландия – Англия