Плевен, ул. "Данаил Попов" 10
Тел./факс: 064/ 807 880
Тел.: 064/ 807 890
GSM: 0878 690 051
GSM: 0899 165 213
E-mail: vesi_travel@abv.bg
 
СИБИУ – БИЕРТАН – СИГИШОАРА – АЛБА ЮЛИЯ – ЗАМЪКА КОРВИН В ХУНЕДОАРА – МАНАСТИРА КУРТЯ ДЕ АРДЖЕШ от Плевен

 СИБИУ – БИЕРТАН – СИГИШОАРА – АЛБА ЮЛИЯ – ЗАМЪКА КОРВИН В ХУНЕДОАРА – МАНАСТИРА КУРТЯ ДЕ АРДЖЕШ от Плевен
Дата: 31.10.2019
Престой: 4 дни / 3 нощи
Цена: 275 лв

 

 

Програма:

 

1-ви ден – 31.10.2019:
05.00 ч. Отпътуване от Плевен. Преминаване през Дунав мост на българо-румънската граница. Пристигане в Брашов. Туристическа обиколка. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

2 ден – 01.11.2019
Закуска. Отпътуване за Сибиу. Пешеходна разходка из забележителния трансилвански град Сибиу – крепостните стени, Големия площад – католическата църква „Св. Троица”, Кулата на Съвета, Малкия площад, Моста на лъжите, плoщад „Хюет”, Евангелистката църква „Св. Богородица",  двореца Брюкентал.

Полудневна екскурзия до Биертан и Сигишоара: Отпътуване и по пътя – фото пауза при Укрепената църква в Биертан – впечатляващ средновековен паметник под закрилата на ЮНЕСКО. Отпътуване и пристигане в Сигишора – един от най-добре запазените средновековни градове в Европа, родно място на Влад Цепеш, с очарователна архитектура и исторически център, част от световното културното наследство на ЮНЕСКО. Свободно време за разходка из тесните криволичещи улички на града с основни туристически за бележителности: Цитаделата, Часовниковата кула, Църквата на Доминиканския манастир, Къщата на Влад Цепеш – Дракула, Венецианската къща, Покритото стълбище и Църквата на хълма. Отпътуване и връщане в Сибиу. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

3 ден – 02.11.2019:
Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане еднодневна екскурзия до Алба Юлия и замъка Корвин в Хунедоара: Отпътуване за замъка Корвин, извесетн още като Замъка Хуняди – един от най-красивите и впечатляващи дворцови комплекси в цял свят, до 1541 г. той е в Кралство Унгария, а по-късно – в Княжество Трансилвания. Изграден е главно в готически стил, но има елементи и на ренесансовата архитектура. Има високи и здрави отбранителни кули, вътрешен двор и подвижен мост. Легендата гласи, че Влад III (по-известен като Влад Цепеш, или Влад Дракула) е държан като затворник 7 години, след като пада от власт през 1462 г. По обед отпътуване за Алба Юлия (Бълград) – разходка из старата крепост на града, приютила католическата катедрала „Св.Михаил“, Националния музей на Обединението, където се подписва Трианонския договор за присъединяването на Трансилвания към Румъния, прокламирано с декларация на 01.12.1918г. и от тогава национален празник на Румъния; православната катедрала на коронясването на крал Фердинанд Първи и кралица Мария през 1922 г., библиотеката, княжеския дворец и руини от римляните до наши дни. Отпътуване и връщане в хотела. Нощувка.

 

4 ден – 03.11.2019:
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за манастира Куртя де Арджеш – първият влашки манастир, бил е главен храм на влашките владетели през XVI-ти век, основан от Нягое I Басараб (1512-1521), син на влашкия болярин Първу Крайовеску. В манастира са погребани румънските крале Карол I, Фердинанд I и крал Карол II, както и техните съпруги кралиците Елисавета и Мария. На територията на манастира в църквата „Св. Николай“ са положени мощите на Св.Филотеа Търновска. По обед отпътуване за Синая и разглеждане на двореца Пелеш. Отпътуване за България. Пристигане в Плевен късно вечерта.

 

 

Цената включва:

 

·         транспорт с лицензиран автобус;

·         1 нощувка със закуска в Брашов

·         2 нощувки със закуска  в Сибиу;

·         Панорамна обиколка  на Сибиу и Брашов;

·         посещение на манастира Куртя де Арджеш;       

·         Екскурзовод

·         Водач

·         Застраховка

·         Посещение на двореца Пелеш

·         полудневна екскурзия до Биертан и Сигишоара (без входни такси)


Цената НЕ включва:

  • еднодневна екскурзия до Алба Юлия и замъка Корвин (без входни такси) – 25.00 лв.при минимум 25 туриста;
  • входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.

 

275 лв

 
 
Име и фамилия:*
E-mail:*
Телефон:*
Интересувам се от:

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАЩИТЕ
Възрастни:
Студенти:
Младежи до 25 год:
Деца:
Бебета:
Пенсионер:
Настаняване:

   
ПРЕДПОЧИТАНИ ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
Дата 1: *
Дата 2:
Дата 3:
   
Въпрос или изисквания:
Запознат съм и съм съгласен с "Политика за защита на личните данни" *
Защитен код: *
captcha  
  попълнете цифрите
 
Полетета в Болд и със звезда * са задължителни
 
2019, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
СИБИУ – БИЕРТАН – СИГИШОАРА – АЛБА ЮЛИЯ – ЗАМЪКА КОРВИН В ХУНЕДОАРА – МАНАСТИРА КУРТЯ ДЕ АРДЖЕШ от Плевен